Localizare Software

Platforme globale adaptate la culturi locale

Comercializarea unui produs software la nivel global necesită adaptarea informației la limba și cultura locală specifice regiunilor și populației cărora se adresează. Acest proces se numește localizare software și reprezintă mai mult decât simpla traducere a interfeței, a fișierelor Help sau a documentației aferente produsului, reprezintă adaptarea conținutului la un nivel mai complex, unul cultural. Pentru ca experiența de utilizare (UX) să fie cât mai plăcută și familiară pentru noii utilizatori, se pot adapta și: limbajul, ortografia, formulările, simbolurile, gesturile, formatele de dată și chiar imaginile și culorile.

Procesul de localizare software sau a site-urilor se realizează în mai multe etape:

  • traducere specializată;
  • desktop publishing (DTP);
  • testare și reiterare.

Datorită prezenței la nivel internațional, STAR oferă asistență pentru ca produsul sau site-ul dumneavoastră să beneficieze de limba, stilul, formatul, imaginile sau culorile cele mai potrivite culturii locale.

Oameni cu experiență și tehnologie de specialitate

Ca dezvoltator al produselor software multilingvistice și furnizor de servicii de traducere timp de mai mulți ani, STAR are o echipă experimentată ce poate furniza asistența competentă pentru localizarea cu succes a produselor software sau a site-ului dumneavoastră.

De asemenea, pentru fiecare etapă în parte, STAR oferă nu doar profesioniști cu experiență în localizarea produselor software, ci și instrumentele corespunzătoare pentru o adaptare optimă a produsului sau a site-ului dumneavoastră la piața de desfacere dorită.

Datorită funcției de localizare integrată în programul proprietar al grupului STAR, Transit NXT, se garantează o selecție consistentă și precisă a termenilor, precum și stabilirea și utilizarea unei terminologii adecvate, ceea ce reprezintă un principiu de bază pentru o localizare reușită.

Interesat de serviciile STAR?

Alte servicii STAR

Traduceri Specializate

Echipa noastră de traducători, terminologi și corectori are capacitatea de a oferi clienților noștri o gamă largă de servicii de traduceri specializate.

read more
Revizie și Corectură

Oferta noastră include servicii de corectură specializată pentru materiale deja traduse de dumneavoastră și care necesită o verificare profesionistă.

read more
Desktop publishing (DTP)

Un element important în traducerea unui material este poziționarea elementelor de text în armonie cu cele vizuale, iar specialiștii noștri garantează calitatea acestui proces încă de la primele etape.

read more